معایب پکیج دیواری را به صورت دقیق با هم بررسی کنیم
معایب پکیج دیواری
معایب پکیج دیواری
- برای مکانهایی با دو حمام یا بیشتر مناسب نیست. میزان دبی آب گرم بهداشتی آن نسبت به موتورخانه کمتر و معمولا بین ۱۰ تا ۱۶ لیتر در دقیقه است ( البته نوعی پکیج وجود دارد که تنها دارای مدار گرمایش است و با اتصال پکیج به مخزنهای کویلدار در حجم مورد نیاز همیشه میتوان مقداری آب گرم بهداشتی ذخیره داشت).
- در محلهایی که مصرف آب گرم بهداشتی در فاصله زیادی نسبت به پکیج باشد به علت نداشتن مسیر بازگشت آب بهداشتی (که این امکان در موتورخانه وجود دارد) ضروری است تا آب سرد ناشی از اتلاف حرارتی داخل لوله بین پکیج و محل مصرف ریخته شود تا آب گرم به مصرف کننده برسد (البته نوع خاصی از پکیج وجود دارد که مجهز به مسیر برگشت آب بهداشتی است). یادآور میشود، در محاسبه میزان گرمای لازم برای گرم کردن یک مترمربع از ساختمان باید بعضی از شرایط در نظر گرفته شود.
به علت کاربرد بیشتر پکیجهای دیواری در این کتاب در مورد این نوع پکیج بحث بیشتری میشود.
مولفههای مهم برای انتخاب پکیج دیواری
- دودکش ساختمان
- تلفات حرارتی ساختمان (یا ظرفیت گرمایش مورد نیاز)
- مقدار مورد نیاز آب گرم بهداشتی
- تامین اکسیژن مورد نیاز دستگاه
نصب وسایل گازسوز گرمایشی (انواع بخاری، آبگرمکن و پکیج) در فضایهای داخلی ساختمانهای عمومی و خاص ممنوع است. مگر آن که هوای مورد نیاز احتراق آنها از خارج از ساختمان تامین شود.
شرایط محل نصب پکیج دیواری
- بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا نباشد.
- حداقل فاصله دستگاه از دیوار مقابل یک متر باشد.
- حداقل فاصله از دیوار یا کابینت مجاور از طرفین ۱۵ سانتیمتر باشد.
- حداقل فاصله از کف تا زیر پکیج ۱۵۰ سانتیمتر باشد.
- در صورتی که قصد خرید پکیج دیواری و نصب به صورت محفظه احتراق باز دارید، همچنین میخواهید پکیج را در داخل کابینت نصب کنید، حتما توجه کنید که دستگاه برای احتراق نیاز به اکسیژن دارد و باید درب کابینت کرکره ای باشد تا پکیج ، اکسیژن مورد نیاز خود را از محیط دریافت کند.
شرایط آب گرم بهداشتی در ساختمان
دستگاه پکیج شوفاژ دیواری وظیفه گرم کردن رادیاتورهای ساختمان و تامین آب گرم بهداشتی در ساختمان را بر عهده دارد. پکیج شوفاژ دیواری به دلیل نداشتن منبع ذخیره آب گرم، امکان گرم کردنرادیاتورها و آب گرم بهداشتی را به طور همزمان ندارد. در طراحی سیستم اولویت با تامین آب گرم بهداشتی است. بعد از باز شدن شیر آب گرم بهداشتی تمام قدرت دستگاه صرف گرم نمودن آب گرم بهداشتی میشود و اگر شیر آب گرم به طور طولانی باز بماند، رادیاتورها به علت غیرفعال ماندن مدار گرمایش سرد میشوند.
نصب پکیج دیواری
موارد قابل توجه قبل از خرید یا در حین نصب پکیج شوفاژ دیواری
- فشار آب شهر در محل نصب پکیج دیواری باید حداقل ۰٫۵ وحداکثر ۶ بار باشد. درصورتی که فشار آب شهر در محل بالاتر از ۳٫۵ بار باشد استفاده از شیر فشارشکن توصیه میشود.
- در صورتی که بخشی از مسیر دودکش پکیج دیواری، به صورت افقی (بیش از ۳۰ سانتیمتر) باشد، استفاده از پکیجهای فندار الزامی است.
- در صورت نصب پکیج دیواری گازسوز در بالکن یا فضای باز بایداز وزش مستقیم باد یا جریان تند هوا محفوظ باشد.
- از آنجا که پمپ سیرکولاتور پکیج در سیستم بسته است لذا افقی یا عمودی بودن لولهکشی هیچگونه تفاوتی در عملکرد پمپ ندارد و وظیفه پمپ جبران افت فشار ناشی از تجهیزات (لولهکشی، اتصالات، مبدلهای حرارتی و…) و نه تامین اختلاف ارتفاع تجهیزات میباشد.
۵٫ برای جلوگیری از رسوب گرفتن مبدل (به خصوص برای شهرهایی که درجه سختی آب در آنها بالاست) استفاده از یک رسوبزدا مناسب در مسیر ورودی آب سرد به دستگاه توصیه میشود.
راهنمای خرید پکیج
درکاتالوگ سازندگان پکیج مجموعه ای از اطلاعات فنی علاوه بر ظرفیت دستگاه ذکرشده که بهتر است
هنگام خرید این اطلاعات فنی در نظر گرفته شود. به طور مثال یک نمونه در ادامه ذکر خواهد شد.
اطلاعات فنی و تکمیلی یک نمونه پکیج
لوازم گازسوز
دسته بندی لوازم گازسوز (پکیج)
لوازم گازسوز از لحاظ تهویه و تخلیه گازهای حاصل از احتراق به سه گروه تقسیم میشوند که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
گروه A
لوازم گازسوزی که در زمان مصرف اکسیژن مورد نیاز برای احتراق را از محل نصب خود تغذیه میکنند
و محصولات احتراق را به محل نصب خود باز میگرداند مثل اجاق گاز و یا سماور.
پکیجها به علت مصرف زیاد گاز نمیتوانند جز این گزوه قرار گیرند
زیرا اگر پکیج از فضای محدودی اکسیژن استفاده کند و محصولات احتراق خود را به همان محل تخلیه کند
پس از مدتی نسبت اکسیژن و گاز به هم خورده و شروع به تولید گازهای سمی خواهد کرد.
گروه B
به لوازم گازسوزی گفته میشود که اکسیژن مورد نیاز برای احتراق را از محل نصب دستگاه تغذیه میکنند و گازهای حاصل از احتراق را به بیرون از محل نصب از طریق دودکش یا سیستم خروج اجباری دود (فن) تخلیه میکنند، مانند بخاری یا آبگرمکن.
نصب پکیجهای گازی در صورت وجود فضای مناسب یعنی به ازای هر یک کیلووات چهارمترمکعب هوا و همراه با دریچه تغذیه هوایی که قابل بستننباشد امکانپذیر است. البته خروج دود از پکیج و تخلیه آن به بیرون از ساختمان در صورت داشتن دودکش با شرایط استاندارد ممکن است و در صورت استاندارد نبودن دودکش، میتوان از دستگاههای فندار یا خروج اجباری با رعایت نکات ایمنی استفاده نمود.
گروه C
به لوازم گازسوزی گفته میشود که اکسیژن مورد نیاز برای احتراق را از فضای بیرون از محوطه نصب، تغذیه و گازهای حاصل احتراق را به فضای بیرون هدایت میکند. به این نوع دستگاه محفظه اتاقک احتراق بسته یا رومسیلد گفته میشود. این عمل میتواند از طریق یک لوله دوجداره یا دو لوله تکجداره انجام گیرد.
لوله های دوجداره که به آن دودکشهای هممحور نیز گفته میشود
از قسمت جدار خارجی هوای مورد نیاز را تغذیه و گازهای حاصل از احتراق را از جدار داخل تخلیه میکنند (مانند تصویر زیر).
در سیستمهای رومسیلد با دودکش تکجداره که به آن دودکشهای غیر هممحور هم گفته میشود
از دو لوله جداگانه که هر دوی آنها به بیرون از ساختمان منتهی میشود، استفاده میشود.
یکی عمل تغذیه اکسیژن و دیگری عمل تخلیه دود را انجام میدهد (مانند تصویر بعد).
در سیستم های رومسیلد فقط از دستگاههای فندار یا خروج اجباری استفاده میشود.